A baráti társaságok, közösségek hiánya a magyarországi fiatalok egyik legnagyobb problémája. A legutóbbi nagymintás ifjúságkutatás eredményei szerint a 15–29 éves fiatalok a bizonytalanságot, anyagi problémákat és céltalanságot követően a közösségek válságát tekintik a nemzedékük legégetőbb problémájának. És valóban, az utóbbi évek krízisei komoly megpróbáltatásokat okoztak az egyének mentális egészségének és társas kohéziónak egyaránt. Márpedig a valahová tartozás alapvető emberi szükséglet, amelyet Maslow közvetlenül a fiziológiai és a biztonsági szükségleteket követően rendez a róla elnevezett piramis harmadik lépcsőjére. Az Ifjúságkutató Intézet következő rendezvényén arra keressük a választ, hogy milyen helyzetben vannak most a fiatalok és az ifjúsági közösségek, mit tehet az egyén, az állam és a társadalmi szervezetek, hogy a krízisekkel szabdalt világunkban is tudjunk tartozni valahová.

A rendezvény tervezett programja:

16:30 – Regisztráció

17:00 – Köszöntő

17:05 – Kiss-Kozma Georgina előadása

17:30 – Papp Miklós előadása

18:00 – Kerekasztal-beszélgetés (résztvevők: Nagy-Vargha Zsófia, Siklósi Viktória, Székely Levente; moderál: Réti Gergely)

18:50 – Közönség kérdések

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/regisztracio-ifjusagi-kozossegek-a-valsagok-koraban?fbclid=IwAR1Fqj00L-lz7_L39sUt8AmNnqSSRP2S5y2QEcGPn6qygL5sE8W5aRYMlv4