A fiatalok egyházhoz és hithez való viszonyulásáról, kihívásokról és bevált megoldásokról beszélgettek az erdélyi egyházak képviselői az MCC kolozsvári központjában.

Az Ifjúságkutató Intézet és a Mathias Corvinus Collegium - Erdély által szervezett kerekasztal-beszélgetés kiindulópontját a dr. Kiss Dénes szociológus, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa és Sullivan Ferenc, az Ifjúságkutató Intézet kutatója által ismertetett friss népszámlálási adatok és Kárpát-medencei kutatások eredményei adták meg.

Az eseményen a római katolikus, református, unitárius, baptista, ortodox és görögkatolikus egyházak képviselőinek álláspontjait, tanulságos gondolatait is hallhattuk. Dr. Koncz Attila teológus Marius Cîmpean görögkatolikus parókussal, a Kolozsvár-Szamosújvári Egyházmegye Gyermek- és Ifjúságpasztorációs Irodájának munkatársával, Dávid István református lelkésszel, a Kolozsvári Főiskolás Ifjúsági Keresztény Egyesület képviselőjével, Lengyelfi Emőkével, a Katolikus Egyetemi Lelkészség pasztorálasszisztensével, Magyari Zita unitárius lelkésszel, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet elnökével, Liviu Vidican Manci ortodox pappal, a Nicolae Colan Metropolita Ortodox Kollégium igazgatójával és Szűcs Dáviddal, az Erdélyi Baptista Ifiszövetség elnökével beszélgetett.