"Boomer kontra zoomer - Generációk közti különbségek és jellemzők" címmel tartott Székely Levente intézetigazgatónk mintegy 150 diák előtt előadást a Mathias Corvinus Collegium - MCC győri központjában.

A közönség jó részének volt kedve tippelni, hogy mely korcsoportba tartozók vannak a legtöbben a világon. Tanulságos volt az eredmény, ugyanis a legtöbben elhibázták.

Mi, itt a fejlett világban, laikus szemmel szemlélve a társadalmat, úgy látjuk a társadalom öregszik. Sok az idős, kevés a fiatal… ami részigazság. Valóban több az idős, hiszen tovább élünk, de a fiatal még több, és a legfiatalabbak, a 14 év alattiak vannak a legtöbben, kétmilliárdan a nyolcból - fogalmazott intézetigazgatónk.

Az életkori mediánokkal szemléltetve a társadalmakat, nagyon látványos különbségeket érzékelhetünk, míg Németország vagy Japán életkori mediánja közel 47 év, addig Niger vagy Mali esetében ez 16 éves kor alatt van. Érdekes belegondolni, hogy ezekben az országokban minden második ember fiatalabb 16 évesnél. A világ életkori mediánja egyébként 30 év körül van, míg Magyarországé bő évtizeddel magasabb.