A 110 éves Magyar Cserkészszövetség tiszteletére íródott "Egy jobb világért!" című könyvet mutattuk be az MCC három erdélyi központjában.

A kerekasztalok résztvevői az alkalmakon az elmúlt évszázadban tapasztalt kihívásokról, megpróbáltatásokról beszéltek, amelyek elé a cserkészetet állították szélsőséges ideológiák, háborúk, generációs változások. Az eseményeken arról is szó esett, hogy mit jelent az anyaország határain túl élő magyar cserkésznek lenni, illetve milyen szerepe van ennek a nevelő mozgalomnak a nemzeti identitás megtartásában.

A beszélgetések résztvevői Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen dr. Kiss-Kozma Georgina, intézetünk kutatásvezetője, a kötet egyik tanulmányának szerzője, Réti Gergely, az MCC Közjogi Műhelyének kutatója, a kötet társszerkesztője, cserkészvezető, Bálint Lajos Lóránt, a Romániai Magyar Cserkészszövetség elnöke voltak. A meghívottakat Antal Erika cserkész, az MCC munkatársa kérdezte.

A sepsiszentgyörgyi bemutatón dr. Kiss-Kozma Georgina és Réti Gergely előadókhoz csatlakozott dr. Györgyjakab Tímea-Rita csapatvezető, a Romániai Magyar Cserkészszövetség volt külügyi vezetője és Orbán Renáta marketingszakember, a Romániai Magyar Cserkészszövetség kommunikációs vezetője.