Dr. Angela Vidal Gandra da Silva Martins, Brazília volt családügyekért felelős államtitkárával beszélgetett Sullivan Ferenc kutatónk az MCC kaposvári képzési központjában.

"Egy nemzet gazdagsága az emberekben rejlik, amelynek pillérei az oktatás és a család!" - emelte ki többször a válaszai során. A Harvardon jogi diplomát szerzett államtitkár hangsúlyozta, hogy politikusként mindig az emberektől próbált tanulni, és nagyon fontosnak tartja, hogy minden nemzet védje a családokat.

"A család ad biztonságot és stabilitást, család nélkül az ember gyenge és manipulálható!" - mondta Angela Granda asszony.

Brazíliában az édesapák és édesanyák minden évben négyszer ellátogatnak az iskolába, hogy megnézzék, mivel foglalkozik ott a gyermekük. Csak az lehet jó vezető, aki erényes, ám az erények belülről jönnek, és a szülőktől kell megtanulni, tette hozzá a beszélgetés végén a volt államtitkár asszony.

A rendezvényen megjelenő vendégeket Borhi Zsombor Kaposvár város alpolgármestere köszöntötte, és röviden ismertette a családvédelem magyar, illetve kaposvári eredményeit.