Hétvégén nagy sikerrel lezajlott az Ifjúságkutató Intézet "Digitális testőrképző" elnevezésű Tavaszi Akadémiája Esztergomban.

Az ország minden részéről érkeztek egyetemisták a különleges programra, Miskolc, Debrecen, Győr, Pécs, Kolozsvár városokból csatlakoztak a fiatalok.

Pénteken az érkezést követően a diákokkal közösen megnéztünk egy szakmai dokumentumfilmet.

Szombaton napközben előadásokat hallgathattak a diákok:

Délelőtt Székely Levente beszélt a mesterséges intelligencia előnyeiről és veszélyeiről és adott gyakorlati tanulási tippeket.

Ezt követően Audrey Unverferth és Paul Moran tartottak a dezinformáció és a digitális tér viszonyáról angol nyelvű előadást The truth is out there címmel.

Az ebédet követően a délutáni szekcióban Pöltl Ákos vezette be a résztvevőket a közösségi média és az okostelefonok mögötti gazdasági manipulációs világba, majd pedig tudományos tényekkel alátámasztva bemutatta milyen hatással van a túlzott telefonhasználat a fiatalkori agyfejlődésre és a dopamin érzékenységre.

Ezek után a fizikai védelem zárta a napot, korai veszélyfelismerésről, erőszak dinamikáról és áldozattá válás elkerüléséről szóló előadásokkal, fizikai szimulációs drill gyakorlatokkal a végén.

A szombat esti lazítás és csapatépítő szórakozást követően, vasárnap reggel egy különleges esztergomi kulturális teljesítménytúrával zártuk az akadémiát, amelynek során erőltetett menetben látogattuk körbe a város válogatott kulturális nevezetességeit.