A magyar fiatalok túlnyomó többsége szerint fontos a saját tulajdonú lakóingatlan és többségük saját házban vagy lakásban képzeli el a jövőjét.

A saját tulajdonú ingatlan fontos a stabilitás, a biztonságérzet és a tervezhetőség szempontjából, így hozzájárulhat a demográfiai célok eléréséhez.

A jövőre induló CSOK Plusz program - a falusi CSOK-kal kiegészülve - érdemi segítséget nyújt a fiatalok otthonteremtéséhez, hozzájárulva az ingatlanállomány korszerűsítéséhez és a vidéki fiatalok helyben történő boldogulásához is.

"Kicsekkolás a mamahotelből - Hogyan válhat valósággá a saját lakás" című eseményünkön Székely Levente intézetigazgatónk mutatta be az Ifjúságkutató Intézet vonatkozó kutatását.

Ezt követően Sullivan Ferenc kutatónk beszélgetett Balogh Lászlóval, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjével, Filep Hajnalkával, a Benks Kft. vezető hitel- és biztosítás szakértőjével,

Mohay Gergellyel, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkársága főosztályvezetőjével és Dr. Rövid Irén - Szociológussal, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elemzési vezetőjével az aktuális ingatlanpiaci trendekről és a kormányzati lakáspolitikai célokról.