Mi sarkall egy mai magyar fiatalt arra, hogy egy néhány száz lakosú kistelepülésen vagy akár egy városban versenybe szálljon a polgármesteri székért, és hogyan tudja meggyőzni a választókat?

Hogyan lehet jobban bevonni az ifjúságot a település életébe és a döntéshozatalba? Milyen hasonlóságok és különbségek vannak egy 770 fős kistelepülés és egy ötvenezres megyeszékhely között ezen a téren?

Milyen előnyei vannak a vidéki környezetnek a nagyvárossal szemben, ha családalapításról van szó és hogyan tudják a települések megszólítani a letelepedni vágyó fiatalokat?

Hányan fognak hazatérni azok közül, akik most a nagyvárosban vagy külföldön próbálnak szerencsét?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ fiatal Kárpát-medencei településvezetőkkel a Mathias Corvinus Collegium - MCC csütörtöki, miskolci rendezvényén. Vargha Fruzsina sepsiszentgyörgyi alpolgármesterrel, Almási Ernővel, a felvidéki Obec Horné Mýto - Felsővámos község polgármesterével, Mikola Gergellyel, Encs Város Önkormányzata első emberével és Plachi Attilával, Kóspallag polgármesterével Sullivan Ferenc kutatónk beszélgetett.

Vendégeinknek köszönjük az értékes gondolatokat, a nagyszámú érdeklődőnek pedig a részvételt!