Sikeresen lezajlott az Ifjúságkutató Intézet Őszi Akadémiája Esztergomban.

Az első nap az ismerkedés jegyében zajlott. A diákok egy könnyed kulturális kvíz kitöltése után csapatokba rendeződve játszottak velünk FaceAppos játékunkkal, amiben ki kellett találniuk, hogy mely hírességeket fiatalítottuk meg.

A második nap délelőttje előadásokkal telt.

Elsőként Stephen Sholl beszélt napjaink szépségfogalmáról. Olyan kérdéseket fogalmazott meg, mint például: Mit jelent ma a szépség? Hogyan viszonyul a mai a régi értékekhez? Milyen tartalmakat fogyasztanak a fiatalok?

Utána Thomas Paul Moran, a Budapest Fellowship Program ösztöndíjasa előadásában az amerikai és magyar fiatalok fogyasztási szokásairól tartott összehasonlító elemzést, kitérve többek között az online vásárlásra és annak Black Friday-ra gyakorolt hatására.

Kiss-Kozma Georgina előadása a magyar fiatalok szabadidős tevékenységeiről és kultúrafogyasztási szokásairól szólt. Kutatónk felidézte a videótékák világát, valamint szó esett a klasszikus zene és a fiatalok viszonyáról.

Végül Székely Levente az Ifjúságkutató Intézet 2023-as fesztiválkutatásának eredményeit ismertette:

Ebéd után tematikus tárlatvezetésen vettünk részt az Esztergomi Bazilikában.

A délután hátralévő részében a diákok csapatokban ötleteltek azon, hogyan lehetne az opera műfaját és előadásait közelebb hozni a fiatalokhoz, hogyan motiválnák arra őket, hogy aktívan, rendszeresen járjanak operába. Ehhez kapcsolódóan pályázatot kellett összeállítaniuk.

Utolsó nap a diákok előadták pályázataikat prezentációk formájában.