A marosvásárhelyi VIBE fesztiválon járt inzézetünk.

Csütörtökön Pöltl-Ákos kutató-szakértőnk tartott előadást "Felforrt az agyvized? Üss, vagy fuss!" címmel, amiben többek között az okoseszközök hatásairól és a mentális egészség megóvásáról beszélt.

Pénteken Székely Levente intézetigazgatónk Hevesi Krisztával beszélgetett a fiatalok karriercéljairól és párkapcsolati jellemzőiről Péter Ákos moderálásában. Szóba került, hogy kutatásainkból is az látszik, hogy a fiatalok tovább várnak a párkapcsolattal, nagyobb arányban egyedülállóak, sőt magányosak. Maga a párkapcsolati státusz is bizonytalanabbá vált az olyan formáknak köszönhetően, mint a situationship.

Vasárnap szintén Székely Levente vett részt lakhatás témájú panelbeszélgetésben, amelyben Rácz Béla Gergely és Farkas András voltak a beszélgetőpartnerek, Szepessy László kérdései mentén. A beszélgetés során igazgatónk elmondta, hogy az önálló lakhatás megteremtése jelentős kihívás az egész fejlett világban, de közel sem a legégetőbb problémája a fiatal nemzedéknek. Sokkal inkább érzik problémának a bizonytalanságot, a jövő kiszámíthatatlanságát.